TUOTTEET JA JULKAISUT

KANGASALA-KORU

1912 löytyi Tiihalasta tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa viikinkiaikainen (800-1050 jKr.) tasavartinen solki, jonka Kangasala-Seura valitsi Kangasala korun malliksi 1950-luvulla. Alkuperäinen solki on Kansallismuseossa Solki oli kaunein koru, jonka Kangasalan mies n. v. 1000 lahjoitti rakastetulleen. Pienet ympyrät keskellä olevine pisteineen ovat taikaympyröitä. Ne tuottivat silloin ja myöskin nyt kantajalleen suurta onnea.

Korua myyvät

Kotiseutumuseo sekä

Kellosepänliike Urho Korpola
Liisantie 2
36200 KANGASALA
puhelin (03) 3771 172

KANGASALA-VIIRI

Viirissä on Hämeen värit punainen ja valkoinen ja yläosassa Kangasalan vaakuna. Viirin koot 3m viiri lipputankoon 6-7m, 4m viiri tankoon 8-9 m ja 5m viiri tankoon 10-11m.

Kangasala-viiriä myyvät

Kotiseutumuseo sekä Sisustus- ja lahjatavaraliike Nyssäkkä, Keskusaukio 2.

KANGASALAN MATKAILUOPAS JA -KARTTA (1952)

Loppuunmyyty!

KANGASALAN KUVATEOS (1985)

Kirja on tarkoitettu matkailijoille muistoksi, lahjakirjaksi oman pitäjän asukkaille ja kertomaan jälkipolville kotipitäjästä 1980-luvun Kangasalasta. (112 sivua)

Loppuunmyyty!

KANGASALA-OPAS (1989)

Historiallisen katsauksen lisäksi mahdollisuus tutustua Kangasalaan tielinjoja seuraten. Merkittäviin kohteisiin. Perusteos taskukoossa Kangasalasta kiinnostuneille. (72 sivua)

KANGASALAN KIRKONSEUTU VUOSISADAN VAIHTEESTA 1950-LUVULLE (1992)

Toinen korjattu ja täydennetty painos (ensimmäinen painos v.1972). Kartta ja kuvaus kirkonkylän taloista ja asukkaista.

KESÄPÄIVÄ KANGASALLA (1997)

Entisaikojen Kangasala taiteilijoiden, valokuvaajien ja matkailijoiden silmin.

Raine Raition yli sata historiallista kuvaa käsittävä teos pyrkii kuvaamaan Kangasalaa ja sen asukkaita sellaisena, kun sen näkivät 1800- ja 1900-luvun alkupuolen taidemaalarit, runoilijat, kirjailijat, valokuvaajat ja muut paikkakunnalla vierailleet. Teoksessa on mukana myös paikallisten kyläkuvaajien kuvia täydentämässä. (137 sivua)

KANGASALAN KIRKKOMAAT (1998)

Toimituskunta: Pentti Hytönen, Kirsti Juvonen, Leo Puula v.1998 kirjaan on koottu yksiin kansiin tiedot Kangasalan kirkkomaista. Siinä esitellään julkiset muistomerkit ja pitäjän historiaan vaikuttaneita henkilöitä. Se on kunnianosoitus edesmenneille kotiseudun rakentajille. (120 sivua)

KANGASALA-SEURA RY 50 VUOTTA TODEN, TARUN JA TAVARAN TALLENTAJA (1998)

Kangasala-Seura ry 50 vuotta Toden, tarun ja tavaran tallentaja -teos valmistui seuran 50-vuotisjuhliin v.1999 ja se julkaistaan myös internet versiona.

KANGASALAN JOULU

Kangasala-Seuran vuosikirja, julkaistu vuodesta 1948 lähtien. Lisätietoja.
Kangasalan Kirjastossa on kotiseutukokoelma, jossa on luetteloitu vanhat Kangasalan jouluissa olleet artikkelit ja valokuvat. Sieltä löytyy myös kaikki Kangasalan joulut.

VIIMEISET VUODET URKUTEHTAANA

2. täydennetty laitos v. 2014
72 värikästä A4-sivua
Kari Kulmala

Korkealaatuisten tehdaskuvien vuosilta 1983 ja 1985 johdattamana faktoja sekä tarinaa urkutehtaan arjesta kuin myös yhteyksistä ympäröivään yhteiskuntaan. Mukana kangasalalaisia urkujentekijöitä vuosikymmenten varrelta.

Tiedustelut ifolor-kuvakirjasta: Kari Kulmala puh. 03 377 2155